Σχολή


     Το Aikido Shinwa Dojo βρίσκεται υπό την τεχνική επίβλεψη του sensei Σπύρου Βασιλάτου (4o dan Aikikai) ο οποίος ηγείται του Aikido Tenshi Dojo. Εκπαιδευτές στον χώρο αυτό είναι ο Βαγγέλης Φραγκουλάκης (1ο dan Aikikai) και ο Σταύρος Δρακόπουλος (1ο dan Aikikai) οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι της σχολής. Η έδρα της σχολής βρίσκεται στα Μελίσσια στην οδό Καποδιστρίου 14.

Συνεργαζόμενοι χώροι (dojo):

Aikido Tenshi Dojo - Γέρακας
Aikido Kenshin Dojo - Νέο Ηράκλειο

Εκπαιδευτές

Σταύρος Δρακόπουλος

      Ο Σταύρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι διπλωματούχος του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, έχει μάστερ στη Μηχανολογία Αγωνιστικών Οχημάτων του Πανεπιστημίου Kingston και εργάζεται ως Μηχανικός Σχεδίασης Μηχανών για το ερευνητικό τμήμα της Bic Violex.

      Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και με μεγάλη αγάπη αφιερώνει χρόνο σήμερα ως ερασιτέχνης πιανίστας. Ασχολήθηκε επίσης με τον αθλητισμό από παιδική ηλικία τόσο σε ομαδικά όσο και σε ατομικά αθλήματα όπως καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση, χιονοδρομία και άλλα.

      Η πρώτη επαφή με το Aikido ήρθε το 2009 υπό τον Σπύρο Βασιλάτο (Yondan - 4o dan Aikikai), ο οποίος ακολουθεί τη γραμμή του δασκάλου Shihan Ryuji Shirakawa (Rokudan - 6ο dan Aikikai). Μέσα σε 7 χρόνια και με τη βαθιά του αγάπη για το Aikido κατέκτησε το βαθμό του Shodan (1οdan Aikikai). Διδάσκει απο το 2014, ξεκινώντας μια πιλοτική ομάδα εντός της Bic Violex, στα πλαίσια της βελτίωσης της ομαδικότητας και των σχέσεων των εργαζομένων.

      Παράλληλα είναι κάτοχος 2ου βαθμού Reiki (Usui Shiki Ryoho) στο οποίο εκπαιδεύεται συστηματικά απο το 2012. Η εκπαίδευση αυτή περιλαμβάνει επίσης και μαθήματα αυτογνωσίας και διεύρυνσης συνειδητότητας.

 

Ευάγγελος Φραγκουλάκης

      Ο Βαγγέλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Είναι διπλωματούχος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας.

      Η επαφή του με τις πολεμικές τέχνες ξεκίνησε απο μικρή ηλικία μέσω του Shotokan Karate στο οποίο εκπαιδεύτηκε για 2 χρόνια. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (βόλλευ, ποδόσφαιρο και χειμερινά σπορ) μέχρι την πρώτη του επαφή με την τέχνη του Aikido σε ηλικία 21 ετών.

      Στο Aikido εκπαιδεύεται απο το 2009 υπό τον sensei Σπύρο Βασιλάτο (4o dan Aikikai), ο οποίος ακολουθεί τη γραμμή του Shihan Ryuji Shirakawa (6ο dan Aikikai). Αυτή τη στγμή κατέχει τον βαθμό του Shodan (1ο dan Aikikai) και έχει εμπειρία στην διδασκαλία τμημάτων ενηλίκων και παιδιών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πολλών δασκάλων εντός Ελλάδας (John Stevens , Michael Ibers , Watanabe , Sugawara, T. Mori, E. Cardia, D. Moons, E. Devlin, J. Clift) καθώς και σεμινάρια εκτός Ελλάδας των δασκάλων Shihan Katsutoshi Shirakawa (7ο dan Aikikai) και Shihan Ryuji Shirakawa (Ουγγαρία, Μονακό, Κροατία). Το 2016 ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στην κινέζικη πολεμική τέχνη του Wing Tsoun Kung Fu υπό τον Σπύρο Βασιλάτο η οποία συνεχίζεται εως και σήμερα και στην οποία κατέχει τον πρώτο βαθμό.

      Επίσης είναι κάτοχος 2ου βαθμού Reiki (Usui Shiki Ryoho) στο οποίο εκπαιδεύεται συστηματικά απο το 2013, διάστημα κατά το οποίο παρακολουθεί και μαθήματα αυτογνωσίας.

 

Πρόγραμμα 2017-2018